Nijntje beweegdiploma

Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier.
In de beweeglessen van het nijntje Beweegdiploma kunnen de kinderen bijvoorbeeld naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen.

In juli 2021 is de pilot nijntje Beweegdiploma in Steenwijkerwold met succes afgesloten. 14 kinderen in de leeftijd tussen de 4 en 6 jaar hebben met veel plezier deelgenomen aan de beweeglessen. In september heeft ook een groep het nijntje Beweegdiploma met veel plezier afgesloten. Erg blij zijn wij met het behalen van dit succes. En hierdoor gaan wij in januari 2023 weer nieuwe beweeglessen aangeboden. Voor kinderen 4 jaar tot 7 jaar.

 

Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leert jouw kind op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan.

En wist je dat goed en gevarieerd bewegen het belangrijkste hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen? Zo draagt het nijntje Beweegdiploma bij aan de gezondheid en het geluk van jouw zoon of dochter.

 


Nijntje Beweegdiploma in Steenwijkerwold is een samenwerking tussen de voetbal en volleybal vereniging in Steenwijkerwold en Beweegaapjes.

Wat is het nijntje Beweegdiploma?

Het nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin jouw kind wekelijks speelplezier heeft en op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leert.

Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling.

De lessen staan open voor kinderen die fijn willen bewegen. Het geeft een goede basis voor alle sporten, of jouw kind nou later wilt gaan voetballen, paardrijden, wielrennen of volleyballen.

Beweegt jouw kind ook mee?

De beweeglessen worden gegeven op woensdagmiddag om 16.00 tot 17.00. Kinderen van 4, 5 en 6 jaar kunnen meedoen.

De eerste les start op woensdag 11 januari 2023. Afwisselend en afhankelijk van het weer wordt er zowel binnen in de gymzaal als buiten op de sportvelden gesport.

Na het doorlopen van gemiddeld 20 lessen ontvangt jouw kind het nijntje Beweegdiploma. Daarop staat waar je zoon of dochter allemaal mee heeft geoefend. Een diploma om trots op te zijn en wat je kind een leven lang voordelen geeft in sport, op school, met vriendjes en thuis!